IN MEMORIAM

Davor Papić

Davor Papić bio je jedan od najpoznatijih grafičkih dizajnera regije te ikona pop-kulture još od osamdesetih godina. Rođen je 20.05.1962. u Sarajevu. Davor je grafički dizajn diplomirao u Sarajevu, a živio je i stvarao u Nizozemskoj. Njegovi radovi obilježili su glazbena izdanja nekih od najvećih imena u regiji, a za svoje radove je osvojio brojne nagrade i priznanja. Bio je član Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine.

Autor grafičkih rješenja kultnih albuma koji su obilježili regionalnu pop-kulturu ostat će upamćen po iznimno inovativnom, smjelom i vrlo kreativnom pristupu umjetnosti, zbog čega je preko 35 godina smatran jednim od najboljih u svojoj branši. Davora možemo smatrati ocem vizualnog identiteta Crvene Jabuke, budući se pobrinuo za grafička rješenja većine naših diskografskih izdanja.

Njegovi radovi obilježili su i karijere Olivera Mandića, Tife, Valentina, Dine Merlina, Hari Mata Harija i mnogih drugih regionalnih glazbenih imena.

Njegov život ugasio se 9.4.2017., ali njegovi radovi vječno će svjedočiti o veličini njegovog talenta.

closesignalchevron-downfacebookbarsangle-downinstagramapplespotify